Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz

Trufle czekoladowo-pomarańczowe

Pyszna przekąska

90 min.
4 os.
1. Składniki
Nabiał

Artykuły kolonialne


Wody, soki i napoje

Warzywa i owoce

2. Sposób przygotowania
  1. Rozgrzej śmietanę do temperatury wrzenia i zdejmij rondel z ognia.
    Drobne kawałki czekolady roztop w gorącej śmietanie.
    Wymieszaj masę by była płynna z sokiem i skórką pomarańczową.
    Umieść masę truflową na zimno do ok. 1 godziny, aż będzie można uformować ją w kulki.
    W razie potrzeby umieść kulki w lodówce, przyspieszy to proces schłodzenia.
    Zimne kulki posyp kakaem lub pokryj ciemną czekoladą.
    Przechowuj kulki suche i chłodne.

3. Propozycja podania
Zimne kulki posyp kakao lub roztopioną czekoladą.
Trufle czekoladowo-pomarańczowe
NewsletterNetto