Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz
Tacos z kurczakiem

Czas: 25 min
Ilość porcji: 4
Dodatkowe informacje: bez glutenu, bez cukru

SKŁADNIKI

  • 2 piersi z kurczaka
  • 1 awokado
  • 1 limonka
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • ulubiona sałata
  • 4 bezglutenowe tortille
  • 1 łyżeczka ostrej papryki Bolinero
  • 1 łyżeczka kolendry Bolinero
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego

Dressing

  • 200 g jogurtu naturalnego Miletto
  • 1 ząbek czosnku
  • szczypta soli

PRZYGOTOWANIE

  1. Piersi z kurczaka umyj, oczyść i osusz. Pokrój w kostkę i wymieszaj z przyprawami (papryką, kolendrą i solą). Podsmaż je na złoto na patelni z rozgrzanym olejem kokosowym.
  2. Kukurydzę oraz fasolę odcedź. Awokado obierz, pokrój w plastry i skrop limonką. Sałatę umyj i porwij na kawałki.
  3. Rozgrzej dużą patelnię i podgrzej kolejno tortille z obu stron. Następnie nałóż je na wałek i zepnij od góry wykałaczką. Odstaw do przestudzenia (aby nabrały oczekiwanego kształtu), a następnie wypełnij dodatkami.
  4. Przygotuj dressing, łącząc jogurt ze startym czosnkiem. Podaj go razem z tacos.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!