Ilość: 12 porcji
Czas przygotowania: 45 min
Piekarnik rozgrzej do 170 stopni Celsjusza. Blaszkę o wymiarach 24×23 cm wyłóż papierem do pieczenia. W garnuszku roztop masło/olej kokosowy i połamaną na kawałki czekoladę. W oddzielnej misce zmiksuj jajka z ksylitolem. Dodaj do jajek roztopioną, przestudzoną czekoladę z masłem i zmiksuj na gładką masę. Do mokrych składników przesiej przez sito obie mąki oraz sól. Całość dobrze wymieszaj. Gotowe ciasto wylej na blaszkę do pieczenia. Masło orzechowe wymieszaj z gorącą wodą dla uzyskania rzadszej konsystencji. Na wierzchu ciasta wykładaj łyżką masło orzechowe, tworząc przy pomocy wykałaczki fantazyjne wzorki. Brownie wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz ok. 25 minut do tzw. „suchego patyczka”.
Zobacz też: CHOINKI BROWNIE