Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 40 min
Rozgrzej piekarnik do 200°C i przygotuj formę na muffinki.
Cebulę pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej masło i podsmaż cebulę pod koniec dodając przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodaj szpinak i duś pod przykryciem, aż szpinak zmięknie ok. 2 minuty. Dopraw solą, pieprzem, wymieszaj i przełóż do miseczki do wystudzenia. Każdego rogalika przekrój poziomo na połowę, ale nie do końca. Otwórz każdy rogalik i umieść go w zagłębieniach tacki na muffinki. Postępuj tak samo z pozostałymi 3 rogalami. Jogurt przełóż do miski ze szpinakiem i cebulą, wbij jajka, dodaj gałkę muszkatołową i wymieszaj. W razie potrzeby dopraw solą lub pieprzem. Wypełnij środek rogala aż po same brzegi. Pomidorki przekrój na połowę i umieść na górze. Rogale piecz w piekarniku przez 20 - 25 minut, do momentu, aż nadzienie będzie ścięte. Rogale podawaj na ciepło lub zimno. Gotowe możesz przechowuj w lodówce maksymalnie 2 dni.