Ilość porcji: 1
Czas przygotowania: 10 min
Wbij jajka do miski i roztrzep, doprawiając do smaku ulubionymi przyprawami, solą i pieprzem. Na patelni roztop odrobinę masła i wlej przygotowane jajka. Smaż chwilę, a następnie przykryj je plackiem tortilli, delikatnie dociskając. Smaż do momentu, aż jajka się zetną. Zdejmij tortillę i przełóż na talerz, odwracając omletem jajecznym do góry. Posmaruj całą powierzchnię placka kremowym serkiem, ułóż na całej powierzchni kawałki tuńczyka, rukolę, kiełki i pokrojonego wzdłuż na cienkie plasterki kiszonego ogórka. Zwiń tortillę ciasno w rulon (jak naleśnika) i pokrój w plastry o grubości 1,5 – 2 cm. Ułóż na talerzu i od razu podawaj. Ilość składników w tortilli możesz modyfikować, wszystko zależy od Twoich preferencji!.