Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz
Gryczanka z owocami i masłem orzechowym

Czas przygotowania: 1 h 
Liczba porcji: 2

SKŁADNIKI

  • 100 g kaszy gryczanej Melvit
  • 300 ml mleka Miletto
  • 2 łyżeczki kakao
  • 2-3 kostki gorzkiej czekolady
  • łyżka masła orzechowego Premieur
  • 2-3 łyżeczki cukru/ksylitolu lub syropu z agawy
  • opakowanie jogurtu naturalnego Miletto (400 g)

Do podania

  • świeże owoce
  • musli

Zobacz też: ZIELONE KOKTAJL Z MUSLI 

PRZYGOTOWANIE

Kaszę gryczaną wsyp do garnka z grubym dnem, wlej mleko, dodaj kakao oraz czekoladę. Gotuj na małym ogniu do momentu, aż kasza będzie miękka i nadmiar wody odparuje. Mieszaj co jakiś czas. Gryczanka powinna być gęsta i przypominać kaszę w polewie czekoladowej. Zdejmij masę z palnika, dodaj masło orzechowe, cukier według uznania i wymieszaj. Odstaw do wystudzenia.

Do miseczek przełóż jogurt naturalny. Na jogurt delikatnie wyłóż gryczankę i udekoruj świeżymi owocami. Posyp chrupiącym musli i od razu podawaj.

Zobacz też: RÓŻOWA GRYCZANKA Z GREJPFRUTEM I GRANATEM 

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!