Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz
Nocna owsianka z pieczonymi śliwkami i cynamonem

Ilość porcji: 2

Czas przygotowania: 15 min. + czas 12 h w lodówce

Składniki:

  •  80 g płatków owsianych błyskawicznych
  • 10 g nasion chia
  • 25 - 30 g słodzidła np.: erytrolu
  • 250 g jogurtu skyr
  • 150 ml mleka migdałowego
  • 20 g masła orzechowego
  • 10 g kakao
  • 8 śliwek
  • 1 łyżeczka erytrolu (do śliwek)
  • szczypta cynamonu

PRZYGOTOWANIE

Śliwki wydryluj, przekrój na połowę, umieść w naczyniu żaroodpornym, posyp erytrolem i cynamonem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni funkcja grzania góra - dół na ok. 15 - 20 min. Zapiekaj aż owoce puszczą sok.

Do miski wsyp płatki owsiane, chia, słodzidło, skyr, kakao, masło orzechowe i mleko – całość dokładnie wymieszaj. Przełóż do miseczki/słoika, wstaw do lodówki i pozostaw na całą noc. Kolejnego dnia na wierzchu owsianki umieść pieczone śliwki. Owsianka najlepiej smakuje z ciepłymi, świeżo pieczonymi śliwkami.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!