Ilość porcji: 6 tortilli
Czas przygotowania: 1 h
Składniki:
Guacamole
Tortilla z kurczakiem
Guacamole: Cebulę i pomidora posiekaj w drobną kostkę przełóż do miseczki. Następnie obierz i przeciśnij przez praskę czosnek. Dodaj do reszty składników. Miękkie obrano awokado rozgnieć widelcem, skrop sokiem z cytryny. Dodaj do miseczki z cebulą i pomidorem. Na koniec całość dopraw solą i wmieszaj posiekaną pietruszkę.
Tortilla: Cebulę posiekaj w drobną kostkę, zeszklij na złoto na patelni z dodatkiem oleju. Następnie dodaj pomidory z puszki oraz sól. Duś pod przykryciem ok. 15 minut, następnie dodaj pokrojony w bardzo drobną kostkę filet z kurczaka. Duś kolejne 10 minut. Na koniec do nadzienia dodaj starty cheddar. Masę rozłóż równomiernie na 6 tortillach, przykryj kolejnymi 6 plackami tortilli, dociśnij. Rozgrzej patelnię, tortille smaż do momentu rozpuszczenia się sera (2-3 min z każdej strony). Tortille z kurczakiem pokrój na 4 kawałki i podawaj bezpośrednio po przygotowaniu z guacamole.