Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz
Ciasto czekoladowe na Halloween

Ilość porcji: 9-12
Czas przygotowania: 1 h

SKŁADNIKI

  •  200 g masła
  • 320 g gorzkiej czekolady
  • 200 g jajek (około 4 średnich jajek)
  • 220 g cukru
  • 130 g mąki
  • 30 g kakao
  • 30 g białej czekolady

PRZYGOTOWANIE

Osobno rozpuść masło z gorzką czekoladą w mikrofali lub nad kąpielą wodną. W osobnej misce ubij jajka z cukrem na puszystą masę. Do masy jajecznej dodaj wystudzone masło z czekoladą i wymieszaj. Następnie przesiej kakao i mąkę do masy, delikatnie łącząc składniki.

Przygotuj formę o wymiarach 23 cm na 23 cm, wykładając ją papierem do pieczenia. Rozgrzej piekarnik do 180°C i piecz ciasto przez 20 minut. Po wystudzeniu pokrój na kawałki, każdy udekoruj roztopioną białą czekoladą, tworząc wzór pajęczyny.

 NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!