Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz

Zupa krem z białej rzodkiewki i kalafiora z prażonymi orzechami włoskimi

40 min.
4 os.
1. Składniki
Warzywa i owoce




Produkty ekologiczne

Przyprawy




Nabiał

Produkty bez cukru

Dodatki

2. Sposób przygotowania
  1. PRZYGOTOWANIE

    Cebulę obierz i posiekaj w kostkę. Na patelni rozgrzej olej kokosowy, dodaj cebulkę i smaż na złoty kolor co jakiś czas mieszając. Rzodkiew obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Dodaj do cebuli i duś pod przykryciem, aż rzodkiewka będzie miękka. Kalafior podziel na mniejsze różyczki i ugotuj na parze. Do rzodkiewki wlej bulion/wodę, dodaj kalafior, kubek warzyw i zmiksuj na gładki krem. Dodaj śmietankę i wymieszaj. Dopraw solą, pieprzem i ksylitolem.
    Orzechy posiekaj na mniejsze kawałki i podpraż na suchej patelni, aby były chrupkie.
    Gorącą zupę przelej do miseczek. Wierzch udekoruj kleksem z jogurtu naturalnego i chrupiącymi orzechami włoskimi.

3. Propozycja podania
NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!
Zupa krem z białej rzodkiewki i kalafiora z prażonymi orzechami włoskimi
NewsletterNetto