Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz

Uwaga! W ostatnim tygodniu akcji od 16 maja do 21 maja 2022, kup dwa produkty promocyjne za jeden komplet naklejek!

 

Wraz z marką BergHOFF zapraszamy do udziału w specjalnej promocji. Zbierz 10 naklejek i otrzymaj nawet do 66% rabatu na zakup wybranych akcesoriów kuchennych od marki BergHOFF. Akcja zbierania naklejek potrwa od 21 lutego do 21 maja 2022 roku lub do wyczerpania zapasów.

 

BergHOFF to międzynarodowa marka pochodząca z Belgii z blisko 30-letnim doświadczeniem w produkcji, dystrybucji i projektowaniu artykułów i akcesoriów kuchennych. Marka BergHOFF charakteryzuje się wysoką jakością, designem i funkcjonalnością, za co otrzymała ponad 100 najbardziej prestiżowych i międzynarodowych nagród.

  • Oszczędność miejsca 
  • Idealna do smażenia jajek i mięs 
  • Wielowarstwowa, nieprzywierająca powłoka Ferno-Green bez kwasu PFOA zastosowana w całej serii produktów.
  • Pastelowa kolorystyka dająca całej serii niepowtarzalnego wyglądu.

 

  • Znakomita do smażenia potraw mięsno-warzywnych 
  • Nieprzywierająca powłoka

  • Perfekcyjne naleśniki dzięki niskim ściankom i odpowiedniemu kształtowi
  • Doskonała do smażenia na niewielkiej ilości tłuszczu
  • Nieprzywierająca powłoka bez kwasu PFOA

 

  • Wygodny uchwyt
  • Idealna do smażenia i duszenia potraw dla całej rodziny
  • Nieprzywierająca powłoka bez kwasu PFOA

 

  • Rowkowana nieprzywierająca powierzchnia bez kwasu PFOA
  • Odporna na wysokie temperatury

 

  • Profilowana pokrywka 
  • Wygodna rączka 
  • Powłoka zapobiegająca przywieraniu

 

  • Wygodne uchwyty 
  • Profilowana pokrywka 
  • Idealny do gotowania zup i makaronów
  • Powłoka zapobiegająca przywieraniu

 

  • Poręczne uchwyty
  • Dedykowana pokrywka 
  • Powłoka zapobiegająca przywieraniu

 

  • Wielofunkcyjne zastosowanie 
  • Oszczędność miejsca 

 

Więcej szczegółów na temat akcji znajdziesz w regulaminie dostępnym poniżej.

Pobierz regulamin akcji!

Tarta ze szpinakiem i jajkami

Ilość porcji: 8-10
Czas przygotowania: 1 h

SKŁADNIKI

Ciasto:

  • 300 g mąki pszennej
  • 30 ml oliwy z oliwek
  • 150 ml wody
  • szczypta soli
  • pieprz 
  • wędzona papryka

 

Nadzienie:

  • 800 g świeżego szpinaku
  • 350 g serka ricotta
  • 50 g jogurtu naturalnego
  • 100 g sera feta
  • ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej
  • 8 jajek
  • 50 g masła
  • ½ cebuli
  • sól i pieprz do smaku
  • jajko do posmarowania ciasta

 

Wykonanie

Mąkę wsyp do miski, dodaj przyprawy sól, pieprz i paprykę. Następnie wlej oliwę, zacznij miksować w misie miksera z końcówką do ciasta drożdżowego. Dolewaj powoli wodę. Miksuj aż ciasto będzie gładkie i elastyczne. Gotowe zawiń w folię i wstaw do lodówki na godzinę. 

Nadzienie: Do garnka dodaj masło, na maśle zeszklij posiekaną cebulkę. Umyte, mokre liście szpinaku dodaj do garnka, duś pod przykryciem kilka minut na małym ogniu. Gotowy szpinak odstaw do wystudzenia. Do wystudzonego szpinaku dodaj ser feta, wbij 2 jajka oraz dodaj jogurt naturalny. Całość dopraw pieprzem i solą. Do drugiej miski przełóż ricottę, dodaj 2 jajka i starannie wymieszaj, dopraw do smaku solą pieprzem i gałką muszkatołową. Schłodzone ciasto podziel na dwie części. Większy kawałek ciasta cieniutko rozwałkuj i umieść w nasmarowanej tłuszczem okrągłej foremce o średnicy 22-23 cm. Spód wyłóż papierem do pieczenia. Spód posmaruj rozmąconym jajkiem i lekko nakłuj widelcem. Ciasto powinno wystawać poza krawędzie foremki. Na warstwę ciasta nałóż masę szpinakową ,wyrównaj wierzch i przykryj masą serową z ricotty.

Przy pomocy łyżki zrób w równych odstępach 4 wgłębienia i wbij w nie po jednym jajku tak, by je nie uszkodzić.

Wierzch przykryj drugim kawałkiem rozwałkowanego ciasta. Boki zawiń do środka. Ciasto nakłuj, posmaruj jajkiem. Formę wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 180- 190 st.C i piecz ok. 40- 50 min. Wierzch ciasta powinien być ładnie przyrumieniony. Podawaj na ciepło po lekkim schłodzeniu.

 

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!

Jajka faszerowane z łososiem

Ilość porcji: 16
Czas przygotowania: 15-20 minut

SKŁADNIKI

  • 8 jajek
  • 200 g wędzonego łososia
  • 3 łyżki majonezu
  • 3 łyżki posiekanego koperku
  • sól, pieprz

 

Wykonanie

Jajka ugotuj na twardo w garnku. Wystudzone obierze ze skorupki. Następnie przekrój je wzdłuż na pół i wyciągnij ze środka do miseczki żółtka. Do żółtek dodaj majonez, rozgnieć widelcem. Wędzonego łososia drobno posiekaj i dodaj do pasty z żółtek razem z posiekanym koperkiem. Wymieszaj. Białka jajek ułóż na talerzu, a ich środek wypełnij gotową pastą. Wierzch udekoruj koperkiem. 

 

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!

Żurek z kiełbasą i jajkiem

Ilość porcji: ok. 4
Czas przygotowania: 45 min

SKŁADNIKI

  • 1,5 litra bulionu warzywnego lub wywaru mięsnego
  • 350 g wędzonych żeberek lub kości wieprzowych 
  • 500 g surowej białej kiełbasy
  • 500 ml zakwasu żytniego do żurku
  • 1 liść laurowy
  • 2 ziarna ziela angielskiego 
  • 2 łyżki suszonego majeranku
  • 2 ząbki czosnku
  • 5 łyżek śmietanki 30% tł. 

 

 

Wykonanie

Bulion wlej do garnka. Dodaj pokrojone na mniejsze kawałki żeberka lub kości. Gotuj ok. 15 minut. Dodaj surową białą kiełbasę i gotuj na małej mocy palnika kolejne 25 min. Wlej do garnka zakwas do żurku.  Następnie obierz czosnek i dodaj do zupy razem z zielem angielskim, listkiem laurowym i majerankiem. Gotuj kolejne 10 min. Żurek zdejmij z palnika dodaj śmietanę i wymieszaj. W razie potrzeby dopraw solą i pieprzem. Kiełbasę wyjmij z garnka, obierz i pokrój w plasterki. Włóż ponownie do garnka. Żurek podawaj z ugotowanym jajkiem i pieczywem.

 

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!

Polędwiczki w sosie chrzanowym

Ilość porcji: ok. 4
Czas przygotowania: 45 min

SKŁADNIKI

  • 1 polędwiczka wieprzowa ok. 500 g
  • 1 łyżka oleju​ rzepakowego
  • 220 ml wody
  • ok. 60 ml wytrawnego, białego wina
  • ok. 3 ​łyżki ​sosu sojowego
  • ​1 - 2 łyżeczki tartego chrzanu​
  • 70 ml śmietanki 30% tł.
  • 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej
  • ​posiekany szczypiorek lub pietruszka

 

Wykonanie

Polędwicę opłucz, osusz i pokrój w 1 cm plasterki. Na patelni rozgrzej olej i układaj plastry mięsa. Smaż przez ok. 3 min z każdej strony na złoty kolor. W trakcie smażenia dopraw mięso odrobiną soli i pieprzu. Dodaj sos sojowy, wlej wino i gotuj ok. 20 min, aż polędwiczka będzie miękka. Dodaj chrzan oraz skrobię ziemniaczaną wymieszaną ze śmietanką. Całość zagotuj. W razie potrzeby dodaj więcej pieprzu. Polędwiczki podawaj od razu z puree ziemniaczanym i ulubioną sałatką. 

 

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!

Sałatka z grillowanym serem i żurawiną 

Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 20 min

SKŁADNIKI

  • opakowanie mieszanki sałat
  • 2 pomarańcze
  • 1  czerwona cebula
  • 200 g sera Halloumi
  • 30 g suszonej żurawiny
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • sól i pieprz
  • 2 łyżki oliwy z oliwek

Wykonanie

Halloumi wyjmij na papierowy ręcznik, żeby osączyć z zalewy, potnij na plastry o grubości ok. 0,8 cm. Patelnię grillową rozgrzej i ułóż plastry sera. Smaż na złotawy kolor po ok. 1,5 minuty z każdej strony. Pomarańcze obierz ze skórki i pokrój na cienkie plastry. Cebulę posiekaj w cienkie piórka.

Na półmisek wyłóż mieszankę sałat, dodaj kawałki pomarańczy, piórka cebuli. Na wierzchu ułóż ciepły ser halloumi, posyp szczypiorem i żurawiną. Polej oliwą z oliwek. Na koniec dopraw solą i pieprzem.

 

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!

Chili con carne

Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 1-2 h

SKŁADNIKI

  • 1 łyżka oliwy
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka chilli w proszku
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • 500 g mielonej wołowiny 
  • 500 ml pasaty pomidorowej
  • 1/2 szklanki ryżu
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 czerwona papryka
  • 200 g czerwonej fasoli z puszki
  • około 200 ml bulionu 
  • puszka kukurydzy
  • sól i pieprz

 

Wykonanie

Na dużej patelni, na oliwie zeszklij pokrojoną w kosteczkę cebulę, dodaj starty czosnek, chilli i 

oregano. Smaż kilka minut. Następnie dodaj wołowinę. Smaż do zrumienienia. Dodaj pasatę, sypki ryż, całość dopraw cukrem, solą i pieprzem. Duś pod przykryciem ok. 20 minut. Co jakiś czas przemieszaj. Na koniec dodaj fasolę, kukurydzę i bulion.  

 

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!

Grillowane tosty francuskie ze szpinakiem i jajkiem

Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 30 min

SKŁADNIKI

  • 8 kromek chleba tostowego
  • 2 jajka (do chleba)
  • 4 łyżki mleka
  • sól i pieprz
  • garść świeżego szpinaku
  • 4-6 cienkich plasterków boczku (możesz użyć wędzonego)
  • 3-4 jajka
  • kilka plastrów sera żółtego
  • 2 łyżki masła

 

Wykonanie

Chleb tostowy obtocz w rozbełtanym jajku wymieszanym z mlekiem. Na rozgrzaną patelnię grillową z łyżką masła nałóż kromki chleba tostowego. Podpiecz z każdej strony po 2-3 minuty. Między gotowe tosty nałóż podsmażone plastry boczku, świeży szpinak, ser żółty. Duś kanapki pod przykryciem 2-3 minuty. Gotowe wyłóż na talerz. Na górę każdej kanapki nałóż sadzone jajko, całość dopraw solą i pieprzem. 

Na osobnej patelni rozpuść łyżkę masła. Kiedy masło się stopi ostrożnie wbij jajka, uważając, żeby nie wpadły żadne skorupki. Zmniejsz ogień i smaż do czasu, aż białka jajek będą ścięte, a żółtka zaczną gęstnieć. Zajmuje to około 3-4 minut. 

 

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!

Kakaowe naleśniki z serem i owocami

Ilość porcji: ok. 6-7 sztuk
Czas przygotowania: 30 min.

SKŁADNIKI

Ciasto:

  • 50 g drobnego cukru
  • 1 szczypta soli 
  • 110 g mleka 
  • 60 g mąki pszennej 
  • 2 jajka 
  • 20 g kakao naturalnego, niesłodzonego 
  • 30 g roztopionego masła Miletto

Nadzienie:

  • 300 g tłustego twarogu
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego Miletto
  • 1 łyżka wiórków kokosowych Mamone
  • 3 - 4 łyżki gorącego mleka (do wiórków kokosowych)
  • 1,5 łyżki rodzynek Mamone
  • gorąca woda (do rodzynek)

Dodatkowo:

  • 2 banany
  • 3 kiwi
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • cukier puder 

 

Wykonanie

Mąkę wsyp do miski, dodaj jajka, kakao, mleko, cukier oraz sól. Zmiksuj na gładkie ciasto. Dodaj roztopione masło i miksuj. Ciasto przykryj folią spożywczą i odstaw na 20 min. do lodówki. 

Patelnię do naleśników Berghoff natłuść niewielką ilością masła i rozgrzej na średniej mocy palnika. Naleśniki smaż ok. 1 - 2 minuty przewracając na drugą stronę, gdy spód naleśnika będzie już ładnie ścięty.

Wiórki kokosowe przełóż do miseczki, zaparz wrzącym mlekiem i przykryj talerzykiem. Rodzynki zalej wrzącą wodą i odstaw na 15 min. Odcedź. Twaróg przełóż do miski, dodaj cukier, jogurt i rozgnieć widelcem. Dodaj wystudzone wiórki i rodzynki, całość wymieszaj.

Kiwi obierz i pokrój w kostkę. Banana obierz, pokrój w plastry i skrop sokiem z cytryny. Przełóż do miseczki z kiwi. Naleśniki posmaruj nadzieniem i zawiń w rulon. Przed podaniem możesz podpiec na patelni. Całość udekoruj owocami, rodzynkami i oprósz cukrem pudrem. 

 

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!

Gulasz wołowy z papryką, pieczarkami i kluseczkami

Ilość porcji: ok. 6 porcji
Czas przygotowania: 2 h

SKŁADNIKI

 

Gulasz:

  • 700 g wołowiny na gulasz
  • 2 cebule
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 łyżki oleju rzepakowego
  • 1 czerwona papryka
  • 250 g pieczarek 
  • 2 łyżki słodkiej papryki
  • 2 łyżeczki suszonego majeranku
  • 1 łyżeczka suszonego lubczyku
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • 2 listki laurowe 
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • szczypta ostrej papryki
  • pieprz
  • sól 
  • cukier 
  • ok. 400 ml - 500 ml wody
  • ok. 2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej

Kluseczki lane:

  • 2 jajka
  • 6 - 7 łyżek mąki pszennej

 

Wykonanie

Gulasz:

Cebulę obierz i drobno pokrój. Mięso umyj, pokrój w kostkę. Na głębokiej patelni rozgrzej olej i zeszklij cebulę, pod koniec smażenia dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Podsmaż przez chwilę i dodaj słodką paprykę, cały czas mieszając, aby papryka się nie spaliła. Po ok. 2 minutach podsmażoną cebulę wrzuć do garnka. 

Na tej samej patelni podsmaż mięso na dużym ogniu, aby było rumiane. Możesz dolać nieco oleju. Mięso dołóż do cebuli i zalej wrzątkiem, by było przykryte. Do mięsa dodaj majeranek, lubczyk, ziele angielskie, liście laurowe i duś pod przykryciem ok. 1 godziny. Gdy mięso zmięknie, dodaj koncentrat pomidorowy. 

Pod koniec duszenia dopraw gulasz solą, pieprzem, cukrem i ostrą papryką. W razie potrzeby dolej więcej wody. Po koniec dodaj do gulaszu pokrojoną w paski paprykę oraz obrane, osuszone i pokrojone w plastry pieczarki. Wymieszaj, przykryj i gotuj jeszcze przez 30 min. Pod koniec możesz zagęścić gulasz odrobiną skrobi ziemniaczanej. Zalej skrobię ok. 40 ml zimnej wody, wymieszaj, wlej do gulaszu i zagotuj. 

 

Kluseczki lane:

Jajka wbij do miski, dodaj mąkę i zmiksuj lub wymieszaj rózgą kuchenną na gładkie ciasto. Masa nie może być zbyt gęsta, dlatego w razie potrzeby dodaj odrobinę wody. Przygotowaną masę wlewaj z łyżki do osolonego wrzątku - powoli, cienkim strumieniem. Kluseczki gotuj przez około 2 minuty, po czym wyjmij je łyżką cedzakową na oddzielny talerz. Kluseczki przełóż do gorącego gulaszu, wymieszaj i od razu podawaj. 

 

 

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!