Liczba porcji: blaszka o wymiarach 25x35 cm
Czas przygotowania: 1 h + 2 h oczekiwania
Dodatkowe informacje: bez laktozy, wegańskie, bez cukru, bez nabiału
Brownie
Polewa
Brownie
Ciecierzycę odcedź i wsyp do malaksera. Wlej delikatnie ogrzany olej kokosowy i zmiksuj do uzyskania jednolitej masy. Mąkę lnianą rozpuść w 100 ml wrzątku i odstaw na chwilę. Kolejno dodaj do ciecierzycy wraz z pozostałymi składnikami - syropem z agawy, kakao, cynamonem, mąką kokosową i ksylitolem lub erytrytolem. Zmiksuj do połączenia. Masę przełóż do blaszki pokrytej papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180ºC. Piecz przez 30-35 minut. Następnie wyjmij, ostudź i pokrój na kształt figur z tetrisa.
Polewa
Ksylitol lub erytrytol zmiel na puder i połącz ze śmietanką kokosową. Podziel na 4 porcje. Do każdej dodaj ilość barwnika, aż do uzyskania żądanego koloru. Kawałki brownie ozdób polewą i wstaw na godzinę do lodówki, aż polewa zastygnie.