Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz
Jaglany budyn z karobem

Ilość: 4
Czas: 45 min

Dodatkowe informacje: bez nabiału/laktozy, wegańskie, bezglutenowe

SKŁADNIKI

  • 1 szklanka kaszy jaglanej
  • 500 ml + 4 łyżki mleka kokosowego
  • 100 ml karobu
  • ½ łyżeczki cynamonu Bolinero
  • świeże owoce

PRZYGOTOWANIE

  1. Z góry schłodzonej puszki po mleku kokosowym zbierz 4 łyżki śmietanki. Zostaw ją na później.
  2. Pozostałe mleko kokosowe przelej do rondelka. Wsyp przepłukaną uprzednio kaszę jaglaną. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem przez 20 minut. Następnie zdejmij z garnka i odstaw na kwadrans.
  3. Następnie dodaj karob oraz cynamon i zmiksuj na gładką pastę.
  4. Przełóż do 4 szklanek i podawaj z owocami i odrobiną śmietanki kokosowej, którą możesz najpierw delikatnie ubić z odrobiną ksylitolu.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!