Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz
Koreczki z marynowanego tofu i pomidorów

Czas: 30 minut
Ilość porcji: ok. 24 koreczki
Dodatkowe informacje: bez laktozy, wegańskie, bezglutenowe

SKŁADNIKI

Marynowane tofu:

  • 1 kostka tofu
  • 2 cm imbiru
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 papryczka chili
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki Bolinero
  • 1 łyżka octu jabłkowego Bio
  • 1 łyżka syropu z agawy
  • 1 łyżka oleju z ostropestu

Dodatkowo:

  • 1 opakowanie pomidorów daktylowych
  • ½ zielonej papryki
  • 1 słoiczek czarnych oliwek La Campagna
  • 24 małe wykałaczki

PRZYGOTOWANIE

Marynowane tofu:

Tofu kroimy w dużą kostkę. Papryczkę chili drobno siekamy, a imbir oraz czosnek ścieramy na tartce o drobnych oczkach. Tofu mieszamy ze wszystkimi przyprawami. Odstawiamy na kwadrans. Następnie grillujemy lub smażymy na rozgrzanej patelni.

Koreczki:

Paprykę kroimy w kostkę, a pomidory przekrawamy na połówki. Na każdą wykałaczkę nabijamy po kawałku papryki, oliwkę, pomidora i kostkę marynowanego tofu.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!