Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz
Owoce pod owsianą kruszonką

Ilość porcji: 6
Czas przygotowania: ok. 40 min

SKŁADNIKI

  • 1 dojrzałe mango
  • 125 g świeżych malin
  • ok. 7 kumkwatów Premieur
  • 1 dojrzały banan
  • 1 jabłko
  • 2 łyżki soku z cytryny

Kruszonka:

  • 130 g płatków owsianych
  • 50 g wiórków kokosowych
  • 1/3 łyżeczki kardamonu
  • szczypta soli
  • 30 g płynnego oleju kokosowego
  • ok. 1 łyżka erytrolu (opcjonalnie)

PRZYGOTOWANIE

Piekarnik nagrzej do 180 stopni. Naczynia do zapiekania delikatnie posmaruj olejem kokosowym. Kumkwaty umyj, osusz i pokrój na mniejsze kawałki usuwając pestki. Przesyp do miski. Mango, banana, jabłko obierz i pokrój w kostkę. Również przesyp do miski. Wlej sok z cytryny i wymieszaj owoce.

Owoce przełóż do porcelanowych kokilek. Na wierzchu poukładaj po 3 - 4 maliny i posyp kruszonką.

Kruszonka:

W naczyniu blendera umieść wszystkie składniki na kruszonkę oprócz oleju kokosowego. Zmiksuj do postaci grubej mąki. Wlej olej kokosowy i ponownie zmiksuj na kruszonkę. Ciasto włóż do zamrażarki na 15 - 20 minut. Następnie pokrusz kruszonkę na owoce i wstaw do nagrzanego piekarnika na ok. 20 - 25 minut. Zapieczona kruszonka powinna mieć złoty kolor. Od razu podawaj!

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!