Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz
Pyszne tartaletki

Ilość porcji: 6
Czas: 1 h

SKŁADNIKI

Spód:

  • 200 g mąki ryżowej
  • 2 żółtka
  • 4 łyżki oleju kokosowego
  • 3 łyżki mleka sojowego
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki Bolinero
  • szczypta soli
  • szczypta czarnego pieprzu Bolinero

Nadzienie:

  • 1 jabłko
  • 1 średnia cebula
  • 2 jajka
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego Miletto
  • sól i pieprz do smaku
  • garść świeżej natki pietruszki
  • 2 filety z dorsza
  • 40 g orzechów włoskich Sereno
  • 3 plasterki sera cheddar (opcjonalnie)

PRZYGOTOWANIE

Mąkę wymieszaj razem z przyprawami, dodaj żółtka, olej kokosowy i mleko. Całość zagnieć. Gotowym ciastem kruchym, wyłóż tartaletki i schładzaj ok. 15 min w lodówce. Następnie podpiecz w 175 stopniach przez ok. 5-8 minut. W tym czasie przygotuj nadzienie. W misce wymieszaj jajka z jogurtem, kawałkami sera, posiekaną pietruszką i przyprawami. Jabłko obierz ze skórki i pokrój na małą kosteczkę, dodaj do pozostałych składników. Podsmaż na 2 łyżkach oleju kokosowego. Cebulę dodaj do pozostałych składników. Następnie podsmaż dorsza na patelni przez 2 minuty z każdej strony, kawałki ryby dodaj do pozostałych składników. Całość wymieszaj. Na podpieczony spód ciasta wyłóż nadzienie, wierzch posyp pokrojonymi orzechami włoskimi. Piecz w 175 stopniach przez 10-15 minut.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!