Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz

Bezglutenowe brownie z gruszką

Czas przygotowania: 40 minut
Dodatkowe informacje: bez laktozy, bez glutenu, bez cukru
Liczba porcji: ok. 12 kawałków (foremka o wymiarach 20 x 30 cm)

SKŁADNIKI

  • 1,5 szklanki mąki kokosowej
  • 4 jajka
  • 200 g gorzkiej czekolady bez cukru
  • 150 g masła bez laktozy
  • 100 ml mleka bez laktozy
  • 50 g ksylitolu/erytrytolu + 1 łyżka
  • ½ łyżeczki cynamonu Bolinero
  • szczypta soli
  • 3 gruszki

PRZYGOTOWANIE

Czekoladę rozpuść wraz z masłem w kąpieli wodnej. Przestudź, a następnie wbij jajka i połącz za pomocą trzepaczki, na koniec wlej mleko. Mąkę kokosową wymieszaj z ksylitolem lub erytrytolem, cynamonem i solą. Kolejno wlej czekoladową masę i połącz ze sobą. Ciasto przelej do foremki z nieprzywierającym dnem. Gruszki obierz i przekrój na połówki. Ułóż je na cieście. Foremkę wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz ok. 25 minut. Odstaw do całkowitego wystudzenia. Przed podaniem posyp ksylitolem lub erytrytolem zmielonym na puder.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!