Liczba porcji: ok. 15
Czas przygotowania: 1h
Mandarynki obierz, podziel na cząstki i umieść na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do rozgrzanego piekarnika 180 stopni na 15 minut. Wyjmij i zmiksuj w blenderze, aż zrobi się pure. Odstaw do wystudzenia.
Margarynę utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym. Nadal ucierając dodawaj po jednym jajku. Następnie wsypuj obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia oraz szczyptę soli. Dodaj puree i krótko zmiksuj.
Ciasto przelej do nasmarowanej tłuszczem i obsypanej kaszą manną formie keksowej. Piecz w nagrzanym piekarniku do 180 stopni C około 60 minut. Studź na kratce.
Po wystudzeniu nasącz babkę sokiem z dwóch mandarynek. Przed podaniem oprósz cukrem pudrem. Smacznego!