Liczba porcji: 3
Czas przygotowania: 2 h
Przygotuj 3 większe pucharki lub 4 - 5 mniejszych. Zaparz kawę w 200 ml wody, odstaw do wystudzenia. Jajka w skorupkach sparz wrzątkiem. Żółtka umieść w misce nad parą, dodaj cukier puder, miksuj na gładki gęsty kogel-mogel. Zdejmij miskę z kremem z pary i ubijaj aż masa stanie się puszysta. Wystudź.
Śmietanę razem z serkiem mascarpone ubij na sztywno. Dodaj do kremu wystudzone, ubite żółtka (partiami, na 2-3 razy). Po każdym dodaniu żółtek wymieszaj krem szpatułką.
Truskawki umyj, obierz z szypułek i posiekaj w drobną kostkę.
Biszkopty zanurz w kawie, ułóż na dnie szklanek. Posyp warstwą kakao, dodaj truskawki, nałóż krem. Na krem nałóż kolejną warstwę biszkoptów nasączonych kawą, posyp kakao dodaj krem i truskawki. Deser schładzaj w lodówce 1h.