Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz
Ślimaczki z ciasta francuskiego z podwójnym pesto

Ilość porcji: ok. 20 sztuk
Czas przygotowania: 40 min.

SKŁADNIKI

  • ok. 375 g ciasta francuskiego 
  • ½ słoiczka Pesto La Campagna rosso
  • ½ słoiczka Pesto La Campagna alla genovese

 

Wykonanie

Piekarnik nagrzej do 200 stopni C. Blachę z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto francuskie rozwiń i umieść na desce. Połowę ciasta posmaruj pesto rosso, a połowę pesto alla genovese (wzdłuż krótszego boku). Zwiń w rolkę wzdłuż dłuższego boku, następnie pokrój ją na ok. 20 plastrów. Układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Delikatnie popraw kształt na bardziej okrągły. Piecz na złoty kolor ok. 30 min. Studź na kratce. Podawaj na ciepło lub zimno. 

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!

Gazetka NETTO