Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 45 min
Marynata:
Odetnij główki krewetek, obierz skorupki, zostawiając ogon. Usuń czarną żyłkę z zewnętrznego łuku krewetki, delikatnie nacinając małym, ostrym nożem wzdłuż wygięcia i podważając ją czubkiem noża. Oczyszczone krewetki wrzuć do miski dodaj marynatę i odstaw całość na 20 minut.
Marynata: Wszystkie składniki marynaty wrzuć do malaksera i zblenduj na gładko. Po tym czasie zamarynowane krewetki nadziej na wykałaczki i nałóż na grill lub włóż do piekarnika. Smaż z każdej strony 3-4 minuty.
Sałatka: Z arbuza usuń pestki, pokrój na małą kostkę. Dodaj pokrojony ser feta oraz roszponkę. Polej sokiem z cytryny i posyp szczyptą świeżo zmielonego czarnego pieprzu. Podawaj z gotowymi szaszłykami z krewetek.