Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz

Pikantna jabłkowa marmolada

Pyszny dodatek do sera lub placuszków

30 min.
1. Składniki
Warzywa i owoce




Wody, soki i napoje

Artykuły kolonialne


2. Sposób przygotowania
  1. Jabłka obierz i pokrój w małe łódki.
    Włóż je do garnka z wodą, cukrem, skórką i sokiem z cytryny i podgrzej do wrzenia.
    Podziel chili wzdłuż i usuń pestki.
    Podziel laski wanilii i zeskrob nasiona na zewnątrz.
    Włóż chilli i nasiona wanilii do jabłek wraz z grubo startym imbirem.
    Ugotuj, tak by jabłka były miękkie i konsystencja dżemu była gęsta.
    Przełóż dżem do czystego naczynia.

3. Propozycja podania
Szczelnie zamknij słoik i odstaw do przestygnięcia.
Pikantna jabłkowa marmolada
NewsletterNetto