Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz

ZIEMNIAKI

Bez nich nie może się obejść w tradycyjnej, polskiej kuchni! Ziemniaki. To właśnie one towarzyszą nam najczęściej podczas obiadów, również jako frytki, talarki lub puree. Mogą stanowić również dodatek do zup i sałatek. Jedno jest pewne – warto mieć je zawsze pod ręką!

Do wyboru różne rodzaje: Red Anna, Vineta, Gala lub Melody.

Ziemniaki Melody

Ziemniaki typu Melody idealnie nadają się do gotowania i pieczenia. Zrobisz z nich też świetne placki ziemniaczane oraz puree.

Ziemniaki Gala

Ziemniaki Gala to najbardziej uniwersalna odmiana, dzięki czemu świetnie nadają się do większości ziemniaczanych potraw. Zrobisz z nich m.in. smaczne i chrupiące domowe frytki!

Ziemniaki Red Anna

Podstawowy składnik polskiej kuchni w odmianie Red Anna cechuje się czerwoną skórką, intensywnie żółtym miąższem i słodkim smakiem. Można je z powodzeniem gotować, piec i smażyć. Świetnie sprawdzają się do zup i sałatek.

Ziemniaki Vineta

Ziemniaki można wykorzystać w kuchni na wiele sposobów. Ziemniaki typu Vineta szczególnie polecany jest do sałatek i zup. Cechuje się delikatnym, lekko rozsypującym się po ugotowaniu miąższem.

SAŁATKA ZIEMNIACZANA Z MAKRELĄ
ZAPIEKANE ZIEMNIAKI Z GRZYBAMI, POMIDORAMI I MOZZARELLĄ
SAŁATKA ZIEMNIACZANA Z MAKRELĄ
ZAPIEKANE ZIEMNIAKI
BUŁKI ZIEMNIACZANE
KNEDLE ZE ŚLIWKAMI
PLACUSZKI ZIEMNIACZANE
BUŁKI ZIEMNIACZANE
KNEDLE ZE ŚLIWKAMI
PLACUSZKI ZIEMNIACZANE