Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz
Brownie z malinami i orzechami

Czas przygotowania: 45 minut
Liczba porcji: 12

SKŁADNIKI

  • 250 g gorzkiej czekolady (ok. 4 tabliczki)
  • 175 g masła
  • 4 jajka
  • pół szklanki cukru brązowego
  • świeże maliny
  • 100 g mąki kokosowej lub migdałowej
  • ulubione orzechy

PRZYGOTOWANIE

W małym garnku roztapiamy gorzką czekoladę i masło i odstawiamy do ostudzenia.  Orzechy miksujemy na małe kawałki. W misce ubijamy jajka z cukrem, następnie dodajemy powoli mąkę cały czas mieszając. Na koniec dodajemy wystudzoną czekoladę z masłem i orzechy. Masę wlewamy o wyłożonej papierem do pieczenia formy 20x30 cm. Na wierzchu układamy maliny. Ciasto pieczemy w 180 stopniach ok. 25-30 minut. Ciasto najlepiej podajemy na ciepło. Dobrze smakuje z gałką lodów waniliowych.

Netto i Perfekcyjna w domu znają sposób na dietetyczny deser, który warto wypróbować już dziś!