Awokado to owoce, które nie są słodkie, ale zawierają ogromne bogactwo odżywczych mikro- i makroelementów. W zasadzie łączą smak warzyw oraz owoców. Najczęściej są znane jako pasta guacamole, która jest dodatkiem do kanapek. Nie każdy musi je lubić, ale ze względu na zdrowie warto znaleźć swój sposób podawania awokado. Poznaj autorski, prosty i szybki przepis na smaczne danie, które sprawdzi się jako śniadanie lub kolacja.
Jackfruit to egzotyczny owoc, który ma sporo witamin, głównie C, A i z grupy B. Wspaniale smakuje w daniach deserowych, ale po obróbce podaje się go również do mięs. Możesz go połączyć z malinami oraz borówkami, polewając deser czekoladowym sosem. Dodawaj go także do lodów czy puddingu. Pokrój owoc na kawałki, a potem zmieszaj ze startym kokosem, pokrojonym bananem i miodem – taki smakołyk to prawdziwa rozkosz kulinarna!