Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz

Makaron na woku

Mistrzowskie przepisy
Mateusza Zielonki!

Szybkie danie na woku, gotowe w moment!

SKŁADNIKI

  • makaron ryżowy
  • czosnek
  • imbir
  • chili
  • brokuł
  • cukinia
  • dynia
  • sos sojowy
  • sezam
  • limonka
  • miód
  • orzeszki ziemne
  • kolendra

PRZYGOTOWANIE

Makaron ugotuj i odstaw na co najmniej pół godziny. Na rozgrzany olej w woku wrzuć odrobinę czosnku oraz imbir. Dodaj cukinię, dynię pokrojoną w drobne paski, brokuł, orzeszki ziemne. Chwilę podsmaż. Dodaj chili, jeśli chcesz zaostrzyć danie – odpowiedzialna za ostry smak papryczki kapsaicyna uwalnia się właśnie pod wpływem smażenia. Gdy dodasz ją na początku, danie będzie naprawdę ostre. Następnie dorzuć makaron. Dodaj miód, sos sojowy i sok z limonki. Musisz teraz dać naszemu daniu jeszcze chwilkę… Na zakończenie posyp je sezamem, kolendrą i gotowe!

Zobacz też: ZAPIEKANKA ZERO WASTE 

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!