Pieczarki wyczyść i pokrój wzdłuż większym nożem Santoku. Podsmaż na patelni razem z czosnkiem. Sól i pieprz dodaj do smaku.
Odstaw pieczarki i na tej samej patelni podsmaż pokrojonego pora. Dodaj tymianek i łyżeczkę masła. Dodaj sól oraz pieprz do smaku. Smaż kilka minut. W szklance rozrób łyżkę serka Philadelphia z 50 ml śmietanki. Wymieszaj i dodaj do smażącego się pora. Smaż minutę, wyłącz ogień, skrop kilkoma kroplami cytryny. Jeśli posiadasz w domu oliwę truflową, użyj ją również.
Ciasto rozciągnij jak do pizzy. Na połowę wyłóż śmietanę z porem, na to pieczarki, mozzarella, kilka listków tymianku, kilka kropel oliwy z oliwek lub oliwy truflowej.
Zwiń drugą część pizzy na farsz. Włóż do piekarnika nagrzanego do temperatury maksymalnej na 5-10 min.
Pizzę najlepiej piec na kamieniu wcześniej rozgrzanym w piekarniku.
Zobacz też: ZAPIEKANKA ZERO WASTE