Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz

Wraz z marką BergHOFF zapraszamy do udziału w specjalnej promocji. Zbierz 10 naklejek i otrzymaj nawet do 66% rabatu na zakup wybranych akcesoriów kuchennych od marki BergHOFF. Akcja zbierania naklejek potrwa od 21 lutego do 21 maja 2022 roku lub do wyczerpania zapasów.

 

BergHOFF to międzynarodowa marka pochodząca z Belgii z blisko 30-letnim doświadczeniem w produkcji, dystrybucji i projektowaniu artykułów i akcesoriów kuchennych. Marka BergHOFF charakteryzuje się wysoką jakością, designem i funkcjonalnością, za co otrzymała ponad 100 najbardziej prestiżowych i międzynarodowych nagród.

  • Oszczędność miejsca 
  • Idealna do smażenia jajek i mięs 
  • Wielowarstwowa, nieprzywierająca powłoka Ferno-Green bez kwasu PFOA zastosowana w całej serii produktów.
  • Pastelowa kolorystyka dająca całej serii niepowtarzalnego wyglądu.

 

  • Znakomita do smażenia potraw mięsno-warzywnych 
  • Nieprzywierająca powłoka

  • Perfekcyjne naleśniki dzięki niskim ściankom i odpowiedniemu kształtowi
  • Doskonała do smażenia na niewielkiej ilości tłuszczu
  • Nieprzywierająca powłoka bez kwasu PFOA

 

  • Wygodny uchwyt
  • Idealna do smażenia i duszenia potraw dla całej rodziny
  • Nieprzywierająca powłoka bez kwasu PFOA

 

  • Rowkowana nieprzywierająca powierzchnia bez kwasu PFOA
  • Odporna na wysokie temperatury

 

  • Profilowana pokrywka 
  • Wygodna rączka 
  • Powłoka zapobiegająca przywieraniu

 

  • Wygodne uchwyty 
  • Profilowana pokrywka 
  • Idealny do gotowania zup i makaronów
  • Powłoka zapobiegająca przywieraniu

 

  • Poręczne uchwyty
  • Dedykowana pokrywka 
  • Powłoka zapobiegająca przywieraniu

 

  • Wielofunkcyjne zastosowanie 
  • Oszczędność miejsca 

 

Więcej szczegółów na temat akcji znajdziesz w regulaminie dostępnym poniżej.

Pobierz regulamin akcji!

Kakaowe naleśniki z serem i owocami

Ilość porcji: ok. 6-7 sztuk
Czas przygotowania: 30 min.

SKŁADNIKI

Ciasto:

  • 50 g drobnego cukru
  • 1 szczypta soli 
  • 110 g mleka 
  • 60 g mąki pszennej 
  • 2 jajka 
  • 20 g kakao naturalnego, niesłodzonego 
  • 30 g roztopionego masła Miletto

Nadzienie:

  • 300 g tłustego twarogu
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego Miletto
  • 1 łyżka wiórków kokosowych Mamone
  • 3 - 4 łyżki gorącego mleka (do wiórków kokosowych)
  • 1,5 łyżki rodzynek Mamone
  • gorąca woda (do rodzynek)

Dodatkowo:

  • 2 banany
  • 3 kiwi
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • cukier puder 

 

Wykonanie

Mąkę wsyp do miski, dodaj jajka, kakao, mleko, cukier oraz sól. Zmiksuj na gładkie ciasto. Dodaj roztopione masło i miksuj. Ciasto przykryj folią spożywczą i odstaw na 20 min. do lodówki. 

Patelnię do naleśników Berghoff natłuść niewielką ilością masła i rozgrzej na średniej mocy palnika. Naleśniki smaż ok. 1 - 2 minuty przewracając na drugą stronę, gdy spód naleśnika będzie już ładnie ścięty.

Wiórki kokosowe przełóż do miseczki, zaparz wrzącym mlekiem i przykryj talerzykiem. Rodzynki zalej wrzącą wodą i odstaw na 15 min. Odcedź. Twaróg przełóż do miski, dodaj cukier, jogurt i rozgnieć widelcem. Dodaj wystudzone wiórki i rodzynki, całość wymieszaj.

Kiwi obierz i pokrój w kostkę. Banana obierz, pokrój w plastry i skrop sokiem z cytryny. Przełóż do miseczki z kiwi. Naleśniki posmaruj nadzieniem i zawiń w rulon. Przed podaniem możesz podpiec na patelni. Całość udekoruj owocami, rodzynkami i oprósz cukrem pudrem. 

 

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!

Gulasz wołowy z papryką, pieczarkami i kluseczkami

Ilość porcji: ok. 6 porcji
Czas przygotowania: 2 h

SKŁADNIKI

 

Gulasz:

  • 700 g wołowiny na gulasz
  • 2 cebule
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 łyżki oleju rzepakowego
  • 1 czerwona papryka
  • 250 g pieczarek 
  • 2 łyżki słodkiej papryki
  • 2 łyżeczki suszonego majeranku
  • 1 łyżeczka suszonego lubczyku
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • 2 listki laurowe 
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • szczypta ostrej papryki
  • pieprz
  • sól 
  • cukier 
  • ok. 400 ml - 500 ml wody
  • ok. 2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej

Kluseczki lane:

  • 2 jajka
  • 6 - 7 łyżek mąki pszennej

 

Wykonanie

Gulasz:

Cebulę obierz i drobno pokrój. Mięso umyj, pokrój w kostkę. Na głębokiej patelni rozgrzej olej i zeszklij cebulę, pod koniec smażenia dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Podsmaż przez chwilę i dodaj słodką paprykę, cały czas mieszając, aby papryka się nie spaliła. Po ok. 2 minutach podsmażoną cebulę wrzuć do garnka. 

Na tej samej patelni podsmaż mięso na dużym ogniu, aby było rumiane. Możesz dolać nieco oleju. Mięso dołóż do cebuli i zalej wrzątkiem, by było przykryte. Do mięsa dodaj majeranek, lubczyk, ziele angielskie, liście laurowe i duś pod przykryciem ok. 1 godziny. Gdy mięso zmięknie, dodaj koncentrat pomidorowy. 

Pod koniec duszenia dopraw gulasz solą, pieprzem, cukrem i ostrą papryką. W razie potrzeby dolej więcej wody. Po koniec dodaj do gulaszu pokrojoną w paski paprykę oraz obrane, osuszone i pokrojone w plastry pieczarki. Wymieszaj, przykryj i gotuj jeszcze przez 30 min. Pod koniec możesz zagęścić gulasz odrobiną skrobi ziemniaczanej. Zalej skrobię ok. 40 ml zimnej wody, wymieszaj, wlej do gulaszu i zagotuj. 

 

Kluseczki lane:

Jajka wbij do miski, dodaj mąkę i zmiksuj lub wymieszaj rózgą kuchenną na gładkie ciasto. Masa nie może być zbyt gęsta, dlatego w razie potrzeby dodaj odrobinę wody. Przygotowaną masę wlewaj z łyżki do osolonego wrzątku - powoli, cienkim strumieniem. Kluseczki gotuj przez około 2 minuty, po czym wyjmij je łyżką cedzakową na oddzielny talerz. Kluseczki przełóż do gorącego gulaszu, wymieszaj i od razu podawaj. 

 

 

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!