Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz

SAŁATA MASŁOWA

Czego nie wiecie o sałacie masłowej?

  • Jak sprawić, by sałata znów była sprężysta?

    Włóż sałatę na kilka minut do ciepłej wody, a szybko przestanie być zwiędła.

  • Jak kroić sałatę?

    Najlepiej jest rwać ją palcami. Nie powinno się jej kroić nożem, ponieważ traci wtedy właściwości oraz zmienia smak.

  • Czy sałata jest nisko- czy wysokokalorycza?

    Zdecydowanie nisko - w 100 g znajduje się jedynie 16 kcal.

Jej lekkość - sałata!

Królowa polskich stołów, uwielbiana przez wszystkich sałatożerców i nie tylko! Ceniona za delikatny smak i miękkie, gładkie liście, które odróżniają tę odmianę od innych. Sałata masłowa jest również wyjątkowo niskokaloryczna - nic dziwnego, bowiem aż w 95% składa się z wody. Jeśli dodać do tego fakt, że jest bogatym źródłem błonnika, witamin oraz antyoksydantów, łatwo oczarować się tym warzywem i jego właściwościami.

 

Poleca się do obiadu...!

... ale też przekąski, sałatki, jako dodatek do kanapek, a nawet lekki koktajl. Sałata masłowa ma wyjątkowo uniwersalne zastosowanie i zawsze smakuje pysznie. Wystarczy połączyć ją z ulubionymi dodatkami i zajadać na zdrowie!