Czas przygotowania: 30 minut
Liczba porcji: 8
Farsz:
Dodatkowo:
Brązowy ryż ugotuj w osolonym wrzątku do miękkości i odcedź. Cebulę, czosnek oraz papryczkę chili drobno posiekaj, a następnie przysmaż na oliwie z oliwek. Dodaj mielone i smaż przez kilka minut. Kolejno wlej pomidory i doprowadź do wrzenia. Następnie dodaj ugotowany ryż, odcedzoną kukurydzę oraz fasolę i wymieszaj. Farsz dopraw oregano, cynamonem oraz pieprzem i solą do smaku. Na każdy placek do tortilli kładź po 4 czubate łyżki farszu. Dwa boki zawiń do wewnątrz, a resztę zwiń jak naleśnik. Gotowe burrito grilluj na patelni po 2 minuty z obu stron. Podawaj z pokrojonym awokado i ostrymi papryczkami.
Zobacz też: GRILLOWANA POLĘDWICA Z KURCZAKIEM I GUACAMOLE