Istnieje wiele przepisów na przygotowanie pysznych, domowych śledzi. Świetnie smakują przygotowane w zalewie lub w śmietanie. Można również pokusić się o bardziej wyszukane połączenia - na przykład na słodko z miodem czy z dodatkiem rodzynek.
Śledzie to bardzo popularne ryby, które często goszczą na polskich stołach. Zawierają wiele cennych witamin oraz składników - przede wszystkim są cennym źródłem kwasów omega-3. Choć śledzie zaliczają się do tzw. ryb tłustych zawierają bardzo mało kalorii - 100 g śledzia to około 160 kcal.
Sposób przygotowania:
Zobacz też: PRZEPIS NA RYBĘ W GALARECIE
Sposób przygotowania:
Tak przygotowane śledzie doskonale sprawdzą się zarówno jako przekąska, jak i ryba do obiadu. Można je spożywać zarówno samodzielnie, jak również podawać na przykład w połączeniu z ziemniakami. Śledzie z rodzynkami idealne komponują się z innymi przegryzkami między innymi na domowej imprezie lub podczas świąt.