Składniki
• 150 g białej kapusty
• 70 g sosu sojowego TaoTao
• 75 g paluszków surimi Garso
• 140 g ciasta francuskiego Henglein
• sól do smaku
• cukier do smaku
• pieprz prawdziwy
• 10 ml oleju Ollineo
• 50 ml wody
Białą kapustę siekamy na cienkie paski, doprawiamy pieprzem, solą i cukrem do smaku, podsmażamy na oleju, dolewamy wodę i sos sojowy. Dusimy wszystko przez 10 minut i pozostawiamy do ostygnięcia. Ciasto francuskie rozkładamy na desce, umieszczamy na nim połowę farszu z kapusty, następnie układamy paluszki surimi i przykrywamy je resztą farszu. Ciasto zwijamy w rulonik i kroimy na plastry o grubości około 5 cm. Na koniec smarujemy paszteciki jajkiem, posypujemy sezamem i pieczemy w temperaturze 180°C przez 20 minut. Podajemy je w dowolny sposób.
Smacznego!