Składniki
• 150 g polędwiczki wieprzowej Sztuka Mięsa
• 100 g szpinaku baby z Zieleniaka
• 100 g śmietany 18% Miletto
• 100 g ugotowanych buraków
• 1 łyżeczka miodu Bellafonde
• pieprz Bolinero
• 1 ząbek czosnku
• 20 g masła Miletto
• 150 g gnocchi
Polędwiczkę kroimy w plastry i grillujemy około 3 minut z każdej strony. W międzyczasie na drugiej patelni lub w garnku rozpuszczamy połowę masła, przesmażamy na nim szpinak, dodajemy posiekany czosnek, przyprawy, śmietanę i redukujemy.
Buraki kroimy w większą kostkę, a następnie przesmażamy je na pozostałym maśle, dodajemy miód i przyprawy. Gnocchi gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu i odcedzamy.
Warzywa, mięso i gnocchi układamy na talerzu i gotowe!