Ilość porcji: 4
Składniki
• 250 g chorizo
• 250 g krewetek Navito
• 100 g selera naciowego
• 2 marchewki
• 1 papryka czerwona
• 1/2 cebuli
• ząbek czosnku
• 400 g pulpy pomidorowej
• 1 l wody
• ok. 100 ml sosu worcester
• sól
• pieprz Bolinero
• papryka wędzona mielona
• papryka słodka mielona Bolinero
• estragon
• 100 g ryżu Rice Market
Cebulę oraz czosnek drobno siekamy i podsmażamy do zeszklenia. Pozostałe warzywa kroimy w kostkę i dodajemy do garnka. Całość smażymy przez kilka minut, a następnie dorzucamy pokrojoną w plastry kiełbasę chorizo i sos worcester. Po 10 minutach dolewamy pulpę
pomidorową, wodę, doprawiamy do smaku i wrzucamy obrane krewetki. Zupę gotujemy jeszcze przez kilka minut. W międzyczasie w osobnym garnku gotujemy ryż, wykładamy go na talerze i zalewamy przygotowaną zupą. Smacznego!