Liczba porcji: ok. 25 - 30 babeczek
Ciasto kruche:
Nadzienie:
Ciasto kruche: Miękkie masło wymieszaj z przyprawami oraz mąką. Wyrabiaj aż powstanie ciasto o konsystencji mokrego piasku. Dodaj jajko. Zagnieć ciasto i odstaw zawinięte w folię spożywczą na ok 30 minut. Małe foremki do babeczek wysmaruj roztopionym masłem. Schłodzone ciasto rozwałkuj, wylep każdą formę ciastem. Spód ponakłuwaj, schłodź w lodówce 20 min. Schłodzone babeczki piecz w temperaturze 180°C przez około 5 minut z obciążeniem, a następnie 10 min bez obciążenia. Po upieczeniu wystudź.
Nadzienie: Cebulę posiekaj w drobną kostkę, dodaj do cebuli obraną makrelę, jogurt, majonez oraz przyprawy. Wymieszaj. Nałóż nadzienie do wypieczonych kruchych babeczek. Wierzch udekoruj paskami czerwonej papryki oraz kiełkami rzodkiewki. Wierzch posyp czarnuszką.