Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz
Pasta z awokado

Czas: 5 minut
Ilość porcji: 2-4
Dodatkowe informacje: bez glutenu, bez cukru, wegańskie, bez nabiału/laktozy

SKŁADNIKI

Pasta z awokado:

  • 1 awokado
  • ½ puszki białej fasoli
  • 4 suszone pomidory
  • sok z ¼ limonki
  • 1 ząbek czosnku
  • mały kawałeczek papryczki chili
  • sól, pieprz do smaku

DODATKOWO

  • pieczywo amarantusowe
  • pomidorki koktajlowe
  • czarnuszka
  • słonecznik łuskany

PRZYGOTOWANIE

Fasolę i awokado rozgnieć widelcem. Wlej sok z limonki i wymieszaj. Dodaj otarty ząbek czosnku i pokrojone na kawałki suszone pomidory oraz posiekaną papryczkę chili. Dokładnie wymieszaj i dopraw solą oraz pieprzem.

Pieczywo amarantusowe posmaruj pastą. Ułóż kawałki pomidorków koktajlowych i posyp z wierzchu czarnuszką oraz słonecznikiem.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!