Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz

Muffinki z pomidorkami, oliwkami i rozmarynem

Czas przygotowania: 1 godzina
Liczba porcji: 12

SKŁADNIKI

  • 250 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • sól
  • 100 g posiekanych zielonych oliwek
  • 15 pomidorków daktylowych przekrojonych na połówki
  • 1 łyżka posiekanego rozmarynu
  • 3 jajka
  • 200 g jogurtu naturalnego
  • 50 g rozpuszczonego masła

PRZYGOTOWANIE

Do formy na 12 muffinek wyłóż papilotki. Piekarnik rozgrzej do 200 stopni C. Składniki suche wymieszaj z jednej misce, a składniki mokre w drugiej. Wlej składniki mokre do suchych i wymieszaj tylko do połączenia składników. Dodaj pomidorki i oliwki. Wymieszaj. Piecz ok. 20 minut. Wypieczone muffinki studź na kratce.

Zobacz też: MUFFINKI ORKISZOWE O SMAKU PIZZY 

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!