Czas: 10 minut
Ilość porcji: 1
Kromkę chleba smarujemy Delmą i przykrywamy liściem sałaty. Jeden plaster salami przycinamy na pół – połówki plastra układamy na dwóch końcach kromki, a na wierzch kładziemy drugi plaster salami, który będzie twarzą naszego stworka. Z czerwonej papryki wykrawamy usta, a z sera żółtego kilka prostokącików, z których układamy zęby.
Zobacz też: KANAPKI Z PASTĄ TWAROŻKOWĄ
Plaster rzodkiewki i ogórka przekrawamy na pół i układamy z nich uszy. Z sera żółtego wycinamy małe kółeczka, które będą bazą dla oczu stworka, na ser kładziemy jeszcze po kawałku oliwki. Na sam koniec z kiełków robimy stworkowi czuprynę.
Zobacz też: KANAPKI Z PASTĄ Z WĘDZONEJ MAKRELI
Czas: 10 minut
Ilość porcji: 1
Delmą smarujemy kromkę chleba, a następnie z sałaty układamy płetwy oraz ogon naszej rybki. Na sałatę kładziemy ser żółty. Z plastra salami wycinamy podłużny, owalny kształt, który następnie układamy na serze żółtym. Ogórek tniemy na cienkie plasterki, które przecinamy na pół. Z półokręgów ogórka układamy łuski ryby. Z plasterka rzodkiewki i oliwki tworzymy oko naszej rybki.