Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz
Frittata z jarmużem i pomidorkami koktajlowymi

Czas przygotowania:  15 minut
Liczba porcji: 2

SKŁADNIKI

  • 3 jajka
  • 8 pomidorków koktajlowych
  • garść jarmużu
  • 1 czerwona cebula
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżka masła

PRZYGOTOWANIE

Jarmuż umyj, pokrój na mniejsze części i odrzuć twarde łodygi. Pomidorki przekrój na połówki, a cebulę posiekaj w drobną kosteczkę. W misce roztrzep jajka, dopraw solą i pieprzem. Na patelni rozgrzej masło, dodaj cebulę. Podsmaż przez kilkanaście sekund, dodaj jarmuż i ułóż na patelni połówki pomidorków. Całość zalej masą jajeczną. Patelnię przykryj szczelnie pokrywką, frittatę smaż na bardzo wolnym ogniu, aby góra się ścięła. Podawaj od razu.

Zobacz też: SZAKSZUKA Z JARMUŻEM I POMIDORKAMI KOKTAJLOWYMI 

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!