Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz
Szakszuka

Liczba porcji: 2
Czas przygotowania: 
20 minut

SKŁADNIKI

  • 1 puszka pomidorów krojonych bez skórki Pudliszki
  • 3 jajka
  • sól i pieprz
  • garść świeżej rukoli
  • 1/2 cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
  • pęczek szczypiorku

PRZYGOTOWANIE

Na niedużą patelnię wlej olej, starty czosnek i posiekaną cebulę. Chwilę podsmaż. Pomidory z puszki przełóż na patelnię. Dopraw solą, pieprzem, mieloną papryką. Wymieszaj, gotuj 2-3 minuty, aż odparuje nadmiar soku pomidorowego. Do podsmażonych pomidorów wbij jajka, dopraw solą. Przykryj i gotuj przez około 3 minuty lub do czasu aż białka jajek będą ścięte. Podawaj ze świeżą rukolą, szczypiorkiem i bagietką.

Zobacz też: SZAKSZUKA Z JARMUŻEM 

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!