Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz
Krem z pieczonej marchewki

Ilość porcji: 4

Czas przygotowania: 1 h

 

Składniki:

  • 450 g obranej marchewki
  • 2 cebule
  • 600 ml bulionu warzywnego
  • 50 g serka mascarpone
  • 3 łyżki oliwy
  • sól i pieprz

Wykonanie:

Pokrój obrane marchewki na 2 cm kawałki, cebulę pokrój na większe kawałki. Wymieszaj z marchewką, dodaj oliwę. Wymieszaj. Przełóż mieszankę na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C. Piecz do miękkości marchewki. Zajmie Ci to jakieś 30-40 minut. Gotowe pieczone warzywa przełóż do bulionu, dodaj mascarpone. Całość zblenduj na gładki krem. Dopraw solą i pieprzem. Podawaj z grzankami.

SMACZNEGO!