Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 40 min
Cebulę obierz i posiekaj w kostkę. Na patelni rozgrzej olej kokosowy, dodaj cebulkę i smaż na złoty kolor co jakiś czas mieszając. Rzodkiew obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Dodaj do cebuli i duś pod przykryciem, aż rzodkiewka będzie miękka. Kalafior podziel na mniejsze różyczki i ugotuj na parze. Do rzodkiewki wlej bulion/wodę, dodaj kalafior, kubek warzyw i zmiksuj na gładki krem. Dodaj śmietankę i wymieszaj. Dopraw solą, pieprzem i ksylitolem.
Orzechy posiekaj na mniejsze kawałki i podpraż na suchej patelni, aby były chrupkie.
Gorącą zupę przelej do miseczek. Wierzch udekoruj kleksem z jogurtu naturalnego i chrupiącymi orzechami włoskimi.