Ilość porcji: 6
Czas przygotowania: ok. 40 min
Kruszonka:
Piekarnik nagrzej do 180 stopni. Naczynia do zapiekania delikatnie posmaruj olejem kokosowym. Kumkwaty umyj, osusz i pokrój na mniejsze kawałki usuwając pestki. Przesyp do miski. Mango, banana, jabłko obierz i pokrój w kostkę. Również przesyp do miski. Wlej sok z cytryny i wymieszaj owoce.
Owoce przełóż do porcelanowych kokilek. Na wierzchu poukładaj po 3 - 4 maliny i posyp kruszonką.
Kruszonka:
W naczyniu blendera umieść wszystkie składniki na kruszonkę oprócz oleju kokosowego. Zmiksuj do postaci grubej mąki. Wlej olej kokosowy i ponownie zmiksuj na kruszonkę. Ciasto włóż do zamrażarki na 15 - 20 minut. Następnie pokrusz kruszonkę na owoce i wstaw do nagrzanego piekarnika na ok. 20 - 25 minut. Zapieczona kruszonka powinna mieć złoty kolor. Od razu podawaj!