Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz
Stir fry z fasolką, kalafiorem i kurczakiem

Ilość porcji: 4

Czas przygotowania: 2 h

 

  • 100 g kaszy bulgur
  • 300 g filetów z kurczaka
  • 150 g zielonej fasolki szparagowej
  • 2 łyżki ciemnego sosu sojowego
  • 2 łyżki miodu
  • 3 cebulki dymki
  • 1 mała marchewka
  • 1/4 kalafiora

Wykonanie:

Przygotowuj marynatę. Sos sojowy i miód dokładnie wymieszaj. Kurczaka pokrój w podłużne paski. Na patelni rozgrzej olej i podsmażamy kurczaka (cały czas mieszając), dodaj startą marchewkę, fasolkę ugotowaną na pół twardo w osolonej wodzie i smaż 2-3 minuty. Następnie dolej marynatę i smaż wszystko 3 minuty. Kaszę przygotowuj zgodnie z opisem na opakowaniu. Dodaj ją do pozostałych składników i wszystko razem wymieszaj. Posypujemy pokrojoną cebulką. Podaj od razu.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!