Czas przygotowania: 15 minut
Liczba porcji: 2
Filety przekrój w poprzek na cieńsze płaty. Dopraw solą, pieprzem i oregano. Wlej oliwę i wymieszaj. Odstaw na 1h. Mozzarellę odsącz z zalewy i podziel na mniejsze kawałki. Mieszankę sałat umieść w misce, dodaj mozzarellę, posiekaną bazylię, cebulę pokrojoną w kostkę, wlej oliwę i wymieszaj. Dopraw pieprzem. Przed samym podaniem dopraw również solą. Pomidorki przekrój na połowę. Rozgrzej patelnię i smaż filety na niewielkiej ilości oleju z obu stron. Skrop filety sokiem z cytryny, dodaj pomidorki i smaż ok. ½ minuty, aż będą delikatnie pomarszczone i ciepłe. Na koniec polej filety i pomidory mieszanką octu balsamicznego i syropu klonowego. Sałatkę umieść na talerzach, na niej poukładaj mięso z pomidorkami. Całość polej sosem pozostałym na patelni ze smażenia mięsa. Posyp sezamem i podawaj z ulubionym, chrupiącym pieczywem.