Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz
Smażone tofu z warzywami i ryżem

Czas przygotowania: 30 min

Ilość porcji: 2

 

Składniki:

  • 100 g tofu
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • 100 g marchwi
  • 70 g selera naciowego
  • 60 g pora
  • 80 g ryżu
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 ząbek czosnku
  • szczypta imbiru i cynamonu
  • szczypiorek do posypania

Wykonanie:

Ryż przyrządź zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Czosnek przeciśnij przez praskę, pora pokrój na cienkie piórka. Oba składniki podsmaż na patelni z odrobiną oleju.

Do czosnku i pora dodaj seler naciowy pokrojony w paseczki, marchewkę w plasterki oraz tofu w kostkę. Składniki smaż kilka minut, a następnie wlej niewielką ilość wody oraz sos sojowy.

Gdy warzywa są prawie gotowe, dorzuć ugotowany ryż i wszystkie przyprawy. Dokładnie wymieszaj. Przełóż na talerze i posyp szczypiorkiem.

SMACZNEGO!