Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz
Sałatka z grillowanym boczkiem

Ilość porcji: 4

Czas przygotowania: ok. 30 minut

 

SKŁADNIKI

  • 1 opakowanie mieszanki sałat z Zieleniaka

  • 300 g boczku marynowanego Grill Bar

  • 3 ogórki konserwowe Tradycyjny Smak

  • cebula czerwona

  • 15 pomidorków daktylowych Vanity

  • 6 rzodkiewek

     

    Sos winegret:
  • 2 łyżeczki ostrej musztardy

  • łyżeczka miodu Bellafonde

  • ząbek czosnku

  • 3 łyżki soku z cytryny

  • 50 ml oliwy z oliwek Premieur

  • sól

  • pieprz

Wykonanie:

Składniki na sos winegret wymieszaj i odstaw. Ogórki pokrój w większą kostkę, obraną cebulę w piórka, a rzodkiewki w grubsze plastry. Pomidorki przekrój na połówki.

Mieszankę sałat umieść w misce, dodaj pokrojone warzywa i wlej sos. Wymieszaj i przełóż na talerze. Boczek grilluj do miękkości i jeszcze ciepły umieść na sałatce. Od razu podawaj!

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!