Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz
Sałatka z gruszką, szynką parmeńską i orzechami

Ilość porcji: 4

Czas przygotowania: 15 min

 

Składniki:

  • opakowanie mieszanki sałat
  • 200 g sera pleśniowego
  • 6 plasterków szynki parmeńskiej
  • 60 g orzechów włoskich
  • 2 dojrzałe gruszki

Sos:

  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • łyżka miodu
  • sól i pieprz

WYKONANIE:

Umytą mieszankę sałat wsyp do miski. Gruszkę umyj i pokrój na mniejsze kawałki. Dodaj do mieszanki sałat. Ser pleśniowy pokrój w mniejszą kostkę. Szynkę parmeńską pokrój w paski. Sałatkę posyp podprażonymi na patelni orzechami. Polej przygotowanym sosem.

Sos: Wszystkie składniki wymieszaj razem.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!