Czas przygotowania: 30 min
Liczba porcji: 2
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcinamy końcówki szparagów i gotujemy je przez ok. 15 minut, by były miękkie. Jeśli nie mamy garnka do gotowania szparagów, można użyć dużej patelni. Rzodkiewkę kroimy w talarki, a pomidorki koktajlowe na połówki. Koperek i szczypiorek siekamy, a czerwoną cebulę kroimy w piórka. Gdy makaron będzie gotowy, a szparagi miękkie, kroimy mięso w kostkę i smażymy na oleju. Dodajemy do mięsa pokrojony czosnek, przyprawy prowansalskie oraz trochę pieprzu czarnego. Na talerzu najpierw kładziemy rukolę, następnie usmażone mięso. Kolejno kładziemy: pomidorki, rzodkiewkę, czerwoną cebulę. Szparagi kroimy na małe kawałki i dodajemy do sałatki. Całość posypujemy odrobiną koperku i szczypiorku oraz polewamy oliwą z oliwek.