Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz
Letnia sałatka z makaronem, szparagami i indykiem

Czas przygotowania: 30 min
Liczba porcji: 2

SKŁADNIKI

  • makaron tagliatelle
  • szparagi zielone
  • rukola
  • koperek
  • szczypiorek
  • czerwona cebula
  • ząbek czosnku
  • zioła prowansalskie
  • pęczek rzodkiewki
  • pierś z kurczaka
  • pomidory koktajlowe
  • olej do smażenia
  • oliwa z oliwek

PRZYGOTOWANIE

Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcinamy końcówki szparagów i gotujemy je przez ok. 15 minut, by były miękkie. Jeśli nie mamy garnka do gotowania szparagów, można użyć dużej patelni. Rzodkiewkę kroimy w talarki, a pomidorki koktajlowe na połówki. Koperek i szczypiorek siekamy, a czerwoną cebulę kroimy w piórka. Gdy makaron będzie gotowy, a szparagi miękkie, kroimy mięso w kostkę i smażymy na oleju. Dodajemy do mięsa pokrojony czosnek, przyprawy prowansalskie oraz trochę pieprzu czarnego. Na talerzu najpierw kładziemy rukolę, następnie usmażone mięso. Kolejno kładziemy: pomidorki, rzodkiewkę, czerwoną cebulę. Szparagi kroimy na małe kawałki i dodajemy do sałatki. Całość posypujemy odrobiną koperku i szczypiorku oraz polewamy oliwą z oliwek.

Netto i Perfekcyjna w domu znają sposób na pyszny fit obiad, który warto wypróbować już dziś!