Czas: 30 min
Ilość porcji: 2 (ok. 4 naleśniki)
Dodatkowe informacje: bez glutenu, bez cukru, wegetariańskie, bez nabiału/laktozy
Naleśniki:
Dodatki:
Do miski wsyp obie mąki, dodaj sól, wlej mleko i olej kokosowy oraz wbij jajka. Wymieszaj za pomocą trzepaczki lub ubij delikatnie mikserem.
Na rozgrzanej patelni smaż naleśniki wylewając cienką warstwę ciasta. Na patelni możesz rozgrzać dodatkowo odrobinę oleju kokosowego, jeśli ciasto będzie przywierać. Pamiętaj, aby przed smażeniem każdego naleśnika dokładnie wymieszać ciasto.
Paprykę oczyść z gniazd nasiennych, cebulę obierz. Wszystkie warzywa umyj i pokrój według uznania, np. cukinię i cebulę w plastry, a paprykę na nieduże kawałki. Warzywa wymieszaj z odrobiną oliwy, ziołami prowansalskimi i solą. Następnie ułóż na patelni grillowej lub grillu elektrycznym i przypiecz z obu stron.
Naleśniki wypełnij warzywnym farszem i kiełkami i zawiń jak tortillę. Możesz dodatkowo podawać je z sosem z jogurtu naturalnego i czosnku.